Jak zhotovit angreštové čatní k masu nebo sýrům | recept
Angreštové čatní | recept. Omáčky ke grilovaným masům nebo sýrům v poslední době získávají na oblibě. Jako příloha dodávají pokrmům další chuťový rozměr a vhodnou omáčkou podtrhnete chuť hlavní suroviny. Čatní, nebo také chutney, je původem z Indie a odtud se rozšířilo do ostatních zemí. Připravuje se z ovoce a koření a většinou je nasládlé, ale není to pravidlo. Čatní se dá připravit téměř z každého ovoce za použití různých druhů koření a bylinek. Následující recept je na pálivé, sladkokyselé čatní z angreštu a rozinek.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobré odpoledne paní Zdeňko, je mi líto, že se Vám nezadařilo. Čatní dělám každý rok a tak vím, že hodně záleží na angreštu. Musí být sladký. Některé druhy, i když jsou zralé, mají velmi kyselou slupku. V receptu také není zdůrazněno, že ke konci se směs odpařuje bez pokličky, aby zhoustla. Ocet by se měl dlouhým varem odpařit a čatní by mělo mít vyváženou chuť. Také někdy dochucuji , jak jsem již napsala, záleží na angreštu.
Dobrý den,měla jsem radost z tohoto receptu,jelikož se letos urodilo hodně angreštu.Vše jsem udělala dle receptu, avšak jaké bylo překvapení když jsem ho ochutnala.Velice kyselosladká chuť a to příšerně.Sice jsem nastavila dalším angreštem ale chuť se nelepšila.Jsem tedy poučena,že příště kyselé dochutiny,jako citrony a ocet přidat až nakonec,dle chuti.To samé s cukrem aby byla chuť vyvážena.Zdravím všechny.