Jak zapéct patizon s mletým masem
Patizon je snad tvarově nejhezčí ze všech tykví. Nejčastěji v obchodech narazíte na druh s bílou slupkou, ale pěstuje se v různých variantách se slupkou zelenou, žlutou i pruhovanou. Patizon má jemnou krémovou dužinu, nejchutnější jsou malé tykvičky. U nás není tak oblíbený jako jiné druhy tykví, je to škoda, protože v kuchyni jej lze připravit mnoha způsoby. Malé plody se nakládají, větší se mohou grilovat, zapékat, smažit. Jsou také vděčným materiálem k podzimním dekoracím. V dnešním článku se dozvíte, jak připravit patizon plněný mletým masem.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit jídlo s mletým masem, omáčkou a přílohou v jednom pekáčku | recept
Jak uvařit jídlo s mletým masem, omáčkou a přílohou v jednom pekáčku | recept. Tento recept už nějakou dobu koluje v různých podobách a diskusích např…
Jak udělat plněné placičky z mletého masa s rajčaty, sýrem a koprem | recept
Jak udělat plněné placičky z mletého masa s rajčaty, sýrem a koprem | recept. Karbanátky z vepřového masa s náplní ze sýra, rajčat a kopru vás p…
Jak připravit placičky z mletého masa s houbovou náplní
Jak připravit placičky z mletého masa s houbovou náplní | recept z mletého masa. Mleté maso je ideální pro začínající kuchaře. Lze zpracovat mnoha způ…
Jak upéct plněné šišky z mletého masa
Jak upéct plněné šišky z mletého masa | recept z mletého masa. Šišky z mletého masa si můžete připravit dvojím postupem a to podle toho, kolik máte zr…
Jak uvařit plněné papriky líné kuchařky | recept
Jak uvařit plněné papriky líné kuchařky | recept. Také máte někdy den, kdy se vám nechce nic vařit? A přesto pro klid v rodině musíte? Pak je tento re…