Jak zapéct lilky s tuňákem | recept
Jak zapéct lilky s tuňákem | recept. Ještě nedávno byl u nás lilek (baklažán) málo používanou plodovou zeleninou. Poslední dobou získává na oblibě a je běžně k dostání v obchodní síti. Nejčastěji jsou nabízeny plody vejčitého tvaru, tmavě fialové až černé barvy. Při jeho nákupu vybírejte menší pevné plody se zeleným svěžím kalichem. Slupka musí být lesklá, na omak pružná, bez hnědých skvrn. Lilek má příznivé účinky na zdraví, přispívá ke snižování cholesterolu. Hodí se k mnoha kuchyňským úpravám. Lilek není třeba loupat, zpracovává se i se slupkou.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak namíchat provensálské koření
Jak namíchat provensálské koření | 7 receptů. Léto je nejlepší období roku pro „bylinkové čarování“. Na zahrádkách jsou ke sklizni čerstvé natě voňavé…
Jak na rolované lilkové jednohubky s náplní | recept
Jak na rolované lilkové jednohubky s náplní | recept. Jednohubky bez pečiva! Sen těch, kteří se s pečivem zrovna nepřátelí. A upřímně, po ochutná…
Jak usmažit nové brambory v těstíčku s česnekovou omáčkou | recept
Jak usmažit nové brambory v těstíčku s česnekovou omáčkou | recept. Brambory s česnekovou omáčkou podle tohoto receptu jsou chutným bezmasým oběd…
Jak na rychlou lilkovou pánev načerno | recept
Jak na rychlou lilkovou pánev načerno | recept. Tato efektně vypadající pánev plná velkých kusů barevné zeleniny vás velice snadno přesvědčí, že rychl…
Jak připravit grilovaný lilek s řeckým jogurtem a česnekovou omáčkou | recept
Jak připravit grilovaný lilek s řeckým jogurtem a česnekovou omáčkou | recept. Léto v plném proudu přináší kromě vodních radovánek a večerního gr…