Jak zapéct filé s růžovkami a sýrem | houbový recept
Jak zapéct filé s růžovkami a sýrem | houbový recept. Dnešní recept na tresku s houbami je určen těm, co bezpečně rozeznají Muchomůrku růžovku, je totiž jednou z hlavních ingrediencí. Růžovka (masák) je velmi chutná houba, někdy se udává, že je chutnější než pravé hřiby. Její nevýhodou je to, že ji nezkušený houbař snadno zamění za jedovatou Muchomůrku tygrovanou, která někdy roste na stejném stanovišti. Jestliže růžovku dobře znáte, nebo jste ji dostali od někoho důvěryhodného, vyzkoušejte ji připravit následujícím způsobem. Zaručuji, že nebudete zklamáni, jídlo chutná skvěle!
Co je potřeba
Recept je jednoduchý a není nutné uvádět přesný rozpis
- filety z tresky
- muchomůrka růžovka
- máslo
- sůl
- petrželová nať
- strouhaný sýr
Houby očistěte, sloupněte pokožku klobouku a nakrájejte je na větší kousky. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte houby, osolte je a nechte vydusit tekutinu, kterou uvolní. V deštivém počasí je jí více, proto nechte sporák zapnutý na vyšší stupeň, aby se odpařila rychleji. Jakmile v pánvi zbyde jen tuk, odstavte ji a nechte houby lehce zchladnout.
Diskuze k článku