Jak využít zbylé bílky a upéct na poslední chvíli laskonky
Občas se stane, a nejenom o Vánocích, že potřebujete jen vaječné žloutky. Co si ale počít se samotnými bílky? Upečte si domácí laskonky! Máme pro vás dva nové recepty – tedy staré a osvědčené, jen na našich stránkách jsou novinkou. První z nich je recept podle katalogu cukrářských výrobků z roku 1984. Podle něj se pekly laskonky na celém území tehdejší ČSSR. Druhý recept na laskonky je babiččin, z novinového výstřižku ze 40. let.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct cukroví se Solamylem | recept
Cukroví se Solamylem | recept. Těsto na toto cukroví je univerzální. Nemusíte ho plnit jen kávovým krémem, ale jakýmkoli jiným, i třeba marmeládo…
Jak upéct pomerančové sušenky s marcipánem | recept
Pomerančové sušenky s marcipánem | recept. Zdobné pomerančové sušenky vypadají složitě, ale jsou snadné a celkem rychlé. Mají výrazně pomerančovo…
Jak upéct rozinkové cukroví | recept
Jak upéct rozinkové cukroví | recept. V tuto dobu už mnohé hospodyňky vyhledávají recepty na vánoční cukroví, ať už na stránkách časopisů, nebo na net…
Jak upéct sváteční tvarohovou štolu | recept
Tvarohová štola | recept. Štola je druh vánočního pečiva plněného rozinkami, kandovaným ovocem, marcipánem a bohatě sypaným moučkovým cukrem. Pochází…
Jak upéct laskonky | recept
Jak upéct laskonky | recept. Laskonky patří mezi nejoblíbenější (nejen) vánoční cukroví. Křehké tělo laskonek se báječně snoubí s jemným lahodným krém…