Jak využít vykoledovaná vajíčka | tipy
Jak využít vykoledovaná vajíčka | tipy. Nazdobená vajíčka jsou symbolem Velikonoc už odpradávna. Šikovní koledníci jich domů leckdy přinesou přes dva tucty. Chvíli slouží jako zajímavá interiérová dekorace, ale po několika dnech zákonitě vyvstává otázka: „Co s nimi?“ V dnešním článku vám představím několik neotřelých receptů, které vám pomohou to vajíčkové nadělení originálně zpracovat!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Maminka mého muže dělá výborný a jednoduchý salát ... Kolik vajec, tolik rajčat, nakrájet na drobné kousky, spojit majolkou (stačí 2 lžíce), případně trochou zakysané smetany + sůl + pepř. Uležet v lednici. Pro dietáře nahradit majolku bílým jogurtem. Rajské pustí šťávu, která se smísí se žloutky. S čerstvým pečivem i bez pečiva chutná všem, kdo ho ochutnali.
Já mám nejraději po velikonocích vaječnou pomazánku.
Můj tradiční recept:
1/8 másla, káv. lžička hořtice, 4-5 vajec na tvrdo, sůl dle chuti, káv. lžička slunečnic. oleje, 1 kyselá okurka, 1 maličká cibule.
Máslo, hořtici, olej, sůl utřít, přidat rozetřené žloutky, jemně ustrouhanou okurku, jemně pokrájenou cibulku, a na struhadle s velkými oky ustrouhané vařené bílky. (nebo usekat nožem na dorbno) Když mám, přidám jemně sekanou petrželjku (nať)ˇ. Dám do šroubací sklenice do ledničky, vydrží skoro celý týden. Mažu na housky, veku, nebo chléb. Ozdobím plátkem rajčete, nebo zelené okurky, paprikou apod
Jen před mazaním je třeba vyndat na chvíli z ledničky. Nebo to jím malou lžičkou a přikusuji chléb, nebo housku. V naší rodině u maminky, jsme s touto pomazánkou dělávali často v sobotu chlebíčky z veky. Jen pomazánka, trochu ozdobit a horký čaj jsme připíjeli. Vlasta