Jak využít microgreens v kuchyni, tipy na jídla
Co jsou microgreens
Microgreens je zelenina a bylinky vypěstované ze semen a sklízené ve fázi sazenic, kdy mají pouze semenné listy, než se vyvinou jejich pravé listy. I když jsou malé, tyto rostliny mají intenzivní chuť. A právě ta báječná chuť přitahuje kuchaře k microgreens.
Brokolicové microgreens chutnají jako brokolice, jen o něco silnější.
Pažitka v mikrozelené formě chutná o něco pikantněji než její zralé já.
Koriandrové mikrogreeny mají ještě jasnější chuť než vzrostlé listy koriandru.
Ale pozor, nepleťte si microgreens s klíčky, i když vypadají podobně, je to zcela něco jiného. Microgreens se pěstují v půdě, obvykle se jí čerstvé, a jíme pouze listy a stonek. Klíčky se často pěstují bez půdy a jedí se kořeny.