Jak využít bobkový list v kuchyni a poznat jeho další účinky | rady
Jak využít bobkový list v kuchyni a poznat jeho další účinky | rady. Koření povšechně charakterizuje chuť jídel. Co víme o frekventovaně používaném bobkovém listu, kromě toho, že jej dáváme hlavně do omáček, nakládaných pokrmů, do polévek a dušených jídel? Bobkové listy, které produkuje vavřínový strom, se také využívají k léčebným účelům. Pro schopnost jejich léčby byl již v pradávnu bobkový list poctěn úctou a vznešeností. Symbolikou až do současnosti se stal vavřínový věnec. Pojďme si popsat přínosné účinky bobkového listu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na francouzské tousty bez výčitek | recept
Francouzské tousty bez výčitek | recept. Znáte francouzské tousty? Jedná se o velmi lahodný dezert nebo snídani. Variacím se meze nekladou. Dnes…
Jak zpracovat jedlé kaštany | 4 recepty
Jedlé kaštany se jedí pečené jen tak, nebo se dále zpracovávají buď pečené či vařené. Vyrábí se z nich například náhražka nugátu. Před pečením, vaření…
Jak připravit datlovo-arašídové koláčky s bílou čokoládou | recept
Okouzlující spojení sladkých sušených datlí a intenzivních, nasucho opražených arašídů přemění tyto kouzelně vypadající nepečené koláčky ve výtečnou a…
Jak bez lepku upéct mrkvové řezy s jemným tvarohovým krémem
Stejně jako jemné mrkvové těsto, tak i tvarohový krém má významný podíl na tomto mrkvovém řezu, který potěší nejen již zmíněnou jemnou chutí, ale i ne…
Jak správně uvařit vejce | rady a tipy do kuchyně
Vajíčka jsou přirozenou funkční potravinou, nepostradatelnou při přípravě pokrmů. Jsou zdrojem plnohodnotných bílkovin, navíc obsahují řadu nezbytných…