Jak uvařit staroanglickou pomerančovou marmeládu | recept
Marmeláda | recept. Kdo má rád pomerančovou marmeládu, je nejvyšší čas ji uvařit. Sezona tzv. sicilských pomerančů, které jsou potřeba, se pomalu chýlí ke konci. Sicilské pomeranče se sklízejí od prosince do konce dubna, k nám se dováží odrůda Tarocco, Moro a Sanguinela. Vyznačují se červenou barvou dužiny, přičemž červená barva se objevuje i na kůře plodů. Červenou barvu způsobuje barvivo anthocyanin, které je považováno za silný přírodní antioxidant. Konzumace krvavých pomerančů údajně snižuje množství špatného cholesterolu v krvi, riziko srdečních onemocnění, šedého zákalu nebo vysokého tlaku. Marmeláda ze sicilských pomerančů je velmi oblíbená v Anglii, ale věřím, že až ji ochutnáte, přijdete jí na chuť. Vaří se z celých pomerančů, je proto lehce nahořklá od kůry. Samozřejmě budeme vařit marmeládu z bio pomerančů, abychom se vyvarovali zbytku postřiků v kůře.