Jak uvařit sekulský (segedinský) guláš | recept
Sekulský (segedinský) guláš | recept. Segedinský guláš, tak jak ho znáte z jídelních lístků českých restaurací, byste v Maďarsku hledali marně. Tento pokrm je hlavním národním jídlem v Transylvánii (území zahrnující část Rumunska až po Sedmihradsko) a odtud se rozšířilo na celé Maďarsko. Správný název je sekulský (transylvánský) guláš. V Transylvánii bylo zelí hlavní surovinou v kuchyni, v Segedíně se zelí do guláše nepřidávalo. Guláš se doporučuje připravit den předem a podávat ohřívaný, odležením získá na chuti. Původní recept radil guláš vařit z vepřového bůčku, v současnosti se doporučuje vepřové ramínko.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit cikánský guláš | recept
Cikánský guláš | recept. Následující recept mám zapsaný ve stařičkém zděděném sešitku jako cikánský guláš. Název ponechávám, i když je diskutabilní. S…
Jak upéct maso s houbami a paprikou | recept
Zapečené maso s houbami a paprikou | recept. Jídla z jednoho hrnce (pekáče) jsou rychlá a zašpiní se minimum nádobí, proto jsou u mne v kuchyni tak ob…
Jak uvařit pravý maďarský guláš | recept
Maďarský guláš | recept. Následující článek vám poradí, jak si doma připravit pravý maďarský guláš. Guláš je původem pokrm maďarských pastevců, připra…
Jak připravit pikantní vepřové kostky na černém pivu a kořenové zelenině
Jak připravit pikantní vepřové kostky na černém pivu a kořenové zelenině. Tato prvotřídní specialita z jednoho pekáče, divokým kořením ochuceného…
Jak udělat zelné placky ze syrového zelí | recept
Zelné placky ze syrového zelí | recept. Vyzkoušejte zelné placky trochu jinak podle dnešního receptu. Jsou výborné teplé a studené chutnají možná…