Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit rosol a marmeládu z kdoulí | recept

Jak uvařit rosol a marmeládu z kdoulí | recept

Rosol a marmeláda z kdoulí | recept. Kdouloň je strom nebo keř s krásnými narůžovělými květy, které rozkvétají koncem května. Plod je podobný hrušce nebo jablku (podle odrůdy) a dozrává během října. V syrovém stavu se nekonzumuje, musí projít tepelnou úpravou. Kdoule mají vysoký obsah pektinu a hodí se na přípravu marmelád, rosolů, kompotů nebo se suší nakrájené na plátky jako křížaly. Plody se nechávají před kuchyňskou úpravou odležet. Naše babičky je vkládaly k prádlu do šatníku, protože zralé kdoule mají příjemnou a silnou vůni. Mám na zahradě mladý stromek, který bohatě plodí. Podělím se s vámi o recept na rosol a marmeládu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct velikonoční cukroví | recept
Jak upéct velikonoční cukroví | recept
Velikonoční cukroví | recept. Blíží se Velikonoce a je třeba se na koledníky připravit. Leckde na vesnicích ještě chodí koledníci od domu k domu a je…
Jak skladovat zavařeniny a kompoty
Jak skladovat zavařeniny a kompoty
Jak skladovat zavařeniny a kompoty | rady a tipy. Řada z nás má to štěstí, že zahrádka plodí a díky naší dobré péči bývá úroda mimořádně štědrá. A pro…
Jak udělat džem z dýně hokkaido | recept
Jak udělat džem z dýně hokkaido | recept
Dýňový džem | recept. Podzim je čas dýní. Pryč jsou doby, kdy se u nás pěstovaly jen obří dýně Goliáš a zavařovaly se na kompot podávaný ve školních j…