Jak uvařit příjemně pikantní kořeněné kari z černé čočky | recept na výborné kari
Jak uvařit příjemně pikantní kořeněné kari z černé čočky | recept na výborné kari. Kari, a především to z luštěnin, je často vnímáno jako pokrm ostré chuti, neurčitého vzhledu, z nespecifických surovin. Zavedený mýtus je ale dokonale vyvrácen právě tímto kari z čočky Beluga. Ta se při vaření nerozvaří a z kari tak nevznikne nevzhledná kaše. Potěcha oka je tedy zajištěna a potěšeny budou i chuťové pohárky, které nebudou sežehnuty extrémní pálivostí, ale mile překvapeny příjemně pikantní, krémovou chutí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit excelentní červené kari s cizrnou | recept
Jak připravit excelentní červené kari s cizrnou | recept. Jídla z jednoho hrnce jsou prostě boží. Minimum práce, minimum nádobí a zpravidla maxim…
Jak připravit tofu s omáčkou Teriyaki | recept asijské kuchyně
Jak připravit tofu s omáčkou Teriyaki | recept asijské kuchyně. Výčet surovin uvedených v receptech asijské kuchyně mě pokaždé dostane. Tol…
Jak v jednom hrnci z brambor a lilku uvařit vegetariánské indické kari
Jako většina indických pokrmů je i toto vegetariánské indické kari rychlé, nenáročné a v jednom hrnci uvařené. V tomto případě se v jednom h…
Jak zapéct rajčata plněná ochuceným kuskusem | recept
Jak zapéct rajčata plněná ochuceným kuskusem | recept. Ve vývaru připravený, kořením provoněný a slaným sýrem zvýrazněný kuskus, jímž jsou naplněna a…
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept. Neuvěřitelně elegantní spojení slaných a sladkých chutí vietnamské kuchyně, s nímž z …