Jak uvařit pórkovou polévku se slunečnicovými semínky | recept
Pórková polévka se slunečnicovými semínky | recept. Polévky můžete konzumovat nejen jako první chod oběda, ale výborné jsou i jako teplá večeře. Při jejich přípravě celkem snadno zpracujete nejrůznější zeleninu, kterou tak nenápadně prosadíte do jídelníčku především menších strávníků. Pro rozmanitost stačí zaměnit nebo přidat jednu nepříliš typickou surovinu a jednoduše tak vytvoříte netradiční chuť tradiční polévky. Receptů na pórkovou polévku je obrovské množství. Následující recept nabízí jednoduchou a velice rychlou variantu. Vedle klasických surovin, jako je kromě pórku kořenová zelenina a cibule, pak polévce dodají jiný chuťový rozměr slunečnicová semínka (ještě lepší je kombinace se semínky dýňovými). Díky ovesným vločkám je polévka nutričně bohatší a tedy i sytější, skvěle vás zahřeje na těle i na duši v chladných podzimních dnech.