Co je potřeba

  • 250 g širokých nudlí
  • 200 g hub
  • 150 g šunky
  • 200 g mraženého hrášku
  • 3 jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý tymián nebo zelená petržel
  • 350 ml drůbežího vývaru
  • trochu oleje
  • mletý pepř
  • sůl
  • tvrdý sýr na posypání
1

Uvařte těstoviny podle návodu na sáčku. Těstoviny mohou být i obarvené, např. špenátem. Uvařené nudle sceďte, promíchejte se lžičkou oleje a prozatím odložte stranou. Z jarní cibulky odkrojte zelenou nať a zbytek pokrájejte na kolečka. Česnek můžete nakrájet na plátky nebo prolisovat. Houby očistěte a rozkrájejte na plátky. 

2

Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte houby, česnek a duste asi 3 minuty. 

3

K houbám přidejte mražený hrášek, osolte, opepřete a zalijte drůbežím vývarem. Nemáte-li připravený domácí vývar, stačí bujón z kostky. Vše spolu povařte do změknutí hrášku. Během této doby se tekutina téměř vyvaří. Pak odstavte.

4

Mezitím, co se vaří hrášek, postrouhejte tvrdý sýr na hrubším struhadle, nakrájejte šunku a zelenou nať

5

Na závěr v míse promíchejte uvařené těstoviny s hráškem a houbami, přidejte šunku a zelenou nať a vše promíchejte. Na talíři posypte strouhaným sýrem a zelenou částí jarní cibulky. Přeji dobré chutnání!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)