Jak uvařit nudle s houbami a šunkou | recept
Vařené nudle s houbami a šunkou | recept. Následující recept se řadí mezi snadné „rychlovky“. Většinou na něj dojde po návratu z houbaření, kdy se rodina nemůže dočkat nějakého dobrého jídla z přinesených hub. Do směsi se hodí především tvrdší druhy, ideální jsou křemenáče. Pokud se vám v lese nezadařilo, nezoufejte, lesní houby můžete nahradit pěstovanými žampiony z obchodu.
Co je potřeba
- 250 g širokých nudlí
- 200 g hub
- 150 g šunky
- 200 g mraženého hrášku
- 3 jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- čerstvý tymián nebo zelená petržel
- 350 ml drůbežího vývaru
- trochu oleje
- mletý pepř
- sůl
- tvrdý sýr na posypání
Krok 1
Uvařte těstoviny podle návodu na sáčku. Těstoviny mohou být i obarvené, např. špenátem. Uvařené nudle sceďte, promíchejte se lžičkou oleje a prozatím odložte stranou. Z jarní cibulky odkrojte zelenou nať a zbytek pokrájejte na kolečka. Česnek můžete nakrájet na plátky nebo prolisovat. Houby očistěte a rozkrájejte na plátky.
Krok 2
Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte houby, česnek a duste asi 3 minuty.
Krok 3
K houbám přidejte mražený hrášek, osolte, opepřete a zalijte drůbežím vývarem. Nemáte-li připravený domácí vývar, stačí bujón z kostky. Vše spolu povařte do změknutí hrášku. Během této doby se tekutina téměř vyvaří. Pak odstavte.
Krok 4
Mezitím, co se vaří hrášek, postrouhejte tvrdý sýr na hrubším struhadle, nakrájejte šunku a zelenou nať.
Krok 5
Na závěr v míse promíchejte uvařené těstoviny s hráškem a houbami, přidejte šunku a zelenou nať a vše promíchejte. Na talíři posypte strouhaným sýrem a zelenou částí jarní cibulky. Přeji dobré chutnání!