Jak uvařit mleté maso v rajské omáčce?
Máte rádi vše, kde jsou rajčata? Vyrábíte si např. rajčatovou pastu s tím pravým kořením na pizzu? Jestliže máte rádi lasagne, máme pro vás skvělou zprávu. Mleté maso můžete připravit jednoduše za pomoci pár ingrediencí a těstoviny si uvařit zvlášť, tak, jako když si vaříte jakékoli jiné jídlo a přílohou budou právě penne či jiný typ těstovin.
Co je potřeba
Na přípravu obědu pro 4 osoby na dva dny budete potřebovat:
- 2 balíčky mletého vepřového nebo mix masa 450 g
- Velký rajský protlak
- 2 cibule
- Stroužek česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- Drcený kmín
- Pepř
- Sůl
- Vývar nebo kostku bujonu
Postup
Očistíme a na kostičky nakrájíme cibuli. Do kastrolu nebo na pánev dáme olej, jakmile je horký, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Poté vložíme mleté maso, které zaprášíme hladkou moukou, posolíme, okmínujeme a opepříme. Pokud vaříte i pro malé děti, pepř vynechte. Maso mícháme, oddělujeme od sebe, aby se hezky rozdělilo a nezůstalo v hroudách.
Jakmile je maso osmažené, přidáme rajský protlak, rozmáčknutý a nakrájený stroužek česneku a hrnek vývaru, nebo v hrnku rozpuštěnou kostku bujonu. Necháme probublávat asi 40 minut.
Před dovařením ochutnáme, můžeme dosolit. Podávat můžeme s těstovinami, ale i bramborem. Jde o snadné, chutné a poměrně rychlé jídlo, které chutná celé rodině.
Tipy
Pokud máte rádi jemné omáčky, lze přidat také 100 ml smetany. Záleží, co máte nejraději.
Diskuze k článku