Jak uvařit kulajdu se ztraceným vejcem | recept
Kulajda se ztraceným vejcem | recept. Kulajda je bílá polévka z brambor, hub, smetany a kopru. Nejvíce chutná v době, kdy jsou v lesích čerstvé houby a na trhu nebo zahradě rané brambory. Kulajda se vaří i ze sušených hub, každá kuchařka používá houby dle svého uvážení. Osvědčenými druhy do této polévky jsou lišky a bílé hřiby. Polévka se doplňuje ztracenými vejci a je dost sytá. S pečivem poslouží jako samostatný pokrm.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit polévky s houbami | 3 recepty
Houbové polévky | recepty. Houbových polévek je nepřeberné množství. Jsou oblíbené, vaří se téměř v každé domácnosti a jsou sezónním hitem i v těch ne…
Jak uvařit frankfurtskou polévku | recept
Frankfurtská polévka | recept. Frankfurtská polévka je zástupcem tzv. svačinových polévek. Tyto polévky jsou hustější než ostatní a podávají se většin…
Jak uvařit brokolicovou polévku se smetanou | recept
Brokolicová polévka se smetanou | recept. Krémové polévky se poslední dobou těší velké oblibě. Chutnají i dětem, které většinou polévky odmítají. Jsou…
Jak uvařit pikantní gulášovou polévku | recept
Pikantní gulášová polévka | recept. Polévky jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Vedle různých masových nebo zeleninových vývarů mají svoje místo…
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…