Jak uvařit akátový džem (med) | recept
Akátový džem (med) | recept. Akát je invazní dřevina původem ze Severní Ameriky. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Květy rostou v hroznovitých květenstvích, mají omamnou vůni a milují je včely. Akátový med je lahůdka. Na jihu Evropy, zejména v Itálii, z květů akátu připravují něco jako džem, želé nebo náhražku medu. Příprava je stejná jako u pampeliškového „medu“, výsledek je voňavé husté želé vhodné do čaje, nápojů nebo na pečivo a moučníky. Pojďte si připravit med z akátových květů.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Ještě jednou se vracím, děkuji za odkaz na stránky. Jsou zajímavé a některé recepty určitě vyzkouším. Ovšem všimla jsem si, že popisujete přípravu např. pampeliškového medu a nikoliv sirupu, jak upozorňujete mne.
Děkuji za upozornění, samozřejmě vím, že se o pravý med nejedná, proto je slovo v závorce a dále je uvedeno sousloví náhražka medu, popř. džem. Označení med jsem použila proto, že je u mnoha čtenářů zažité, i když nesprávné. Přeji Vám hezký den.