Jak usmažit řízky v chlebovém těstíčku s pivem | recept
Jak usmažit řízky v chlebovém těstíčku s pivem | recept. Někdy se stane, že vám zbyde a ztvrdne chléb. Na strouhanku se moc nehodí, ale na zahušťování omáček je výborný, proto se vyplatí mít trochu strouhaného chleba v zásobě. Objevila jsem nedávno starý recept z nějaké soutěže vystřižený z novin (bohužel, nevím nic bližšího) na obalovaný řízek v chlebovém těstíčku. Zaujal mě a tak jsem svoji „železnou zásobu“ chlebové strouhanky využila jinak, než obvykle. Řízek se podařil a chutnal skvěle, a tak jsem návod sepsala i pro vás. Chcete-li, můžete řízky v těstíčku ze strouhaného chleba vyzkoušet.
Co je potřeba
- vepřové nebo drůbeží řízky
- ztvrdlý chléb
- 1 vejce
- světlé pivo
- majoránka
- mletý kmín
- česnek (sušený nebo čerstvý)
- sůl
- sádlo nebo jiný tuk na smažení
Tvrdý chléb rozemelte, promíchejte se solí, sušenou majoránkou, mletým kmínem a drceným či sušeným česnekem. Přidejte vejce a zalijte pivem, promíchejte. Všechny ingredience dávkujte podle vlastního uvážení. Pivo nalévejte po troškách, vždy ho nechte vsáknout do strouhanky a teprve pak přilijte další. Musí vzniknout nepříliš hustá a ne moc řídká kaše.
Řízek potřete z jedné strany chlebovou kaší a ihned ho položte obalenou stranou do pánve s rozpáleným tukem. Naneste těstíčko i na druhou stranu masa v pánvičce. Nechte řízek dobře zapéct, nehýbejte s ním, aby se neoddělilo maso od těstíčka. Po několika minutách řízek snadno obrátíte a několik minut ho ještě smažte.
Diskuze k článku