Jak upéct zdravější sypaný jablečný koláč | recept
Zdravější sypaný jablečný koláč | recept. Chcete-li bleskově připravit moučník pro návštěvu nebo pro Vás ke kávě, doporučujeme Vám vyzkoušet sypaný jablečný koláč podle našeho receptu. Jak upéct zdravější sypaný jablečný koláč se špaldovou moukou a rýžovou krupicí, najdete na následujících řádcích. Tento koláč zvládnou upéct i naprostí začátečníci.
Co je potřeba
- 150 g polohrubé špaldové mouky
- 150 g rýžové krupičky
- 150 g třtinového cukru
- 1 bio vanilkový cukr nebo vanilkový lusk
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 8 větších jablek (asi 800 g nastrouhaných)
- 100 g másla
Jablka jsou pro náš organismus velmi prospěšná. Z vitamínů obsahují pouze vitamíny C a E, z minerálů pak především draslík, hořčík, mangan, železo, vápník a další. Jsou také plná pektinu, který pomáhá čistit střeva. Jablka mají i spoustu dalších léčivých účinků, díky obsahu cenných látek mimo jiné napomáhají snižovat krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, usnadňují trávení a působí jako prevence proti vzniku rakoviny tlustého střeva.
Slupka může být hůře stravitelná a u jablek z obchodu pak hrozí i obsah pesticidů. Pečená jablka jsou naopak velmi dobře stravitelná.
Tipy
Část třtinového cukru je možné nahradit medem.
Místo špaldové mouky lze použít polohrubou kukuřičnou mouku, recept pak bude zcela bez lepku.
Diskuze k článku