Jak upéct velikonoční perníčky | recept
Recept na velikonoční perníčky. Velikonoční inspirace? Co takhle provonět domov vynikajícími zdobenými velikonočními perníčky? To je přece dobrý nápad! Příprava těsta na medové velikonoční perníčky je poměrně snadná. Při pečení perníčků budeme postupovat podle receptu Dr. Oetkera. Nezapomeňte si připravit formičky (vykrajovátka) na pečení s velikonoční tematikou – upečte si velikonoční perníčky ve tvaru vajíček, zajíčků, kuřátek a beránků.
Co je potřeba
Na zhruba 50 ks velikonočních perníčků:
na těsto:
- 240 g hladké mouky
- 70 g kakaa
- 140 g moučkového cukru
- 1 balíček Kypřicího prášku do perníku Dr. Oetker
- 2 PL medu
- 2 vejce
na zdobení velikonočních perníčků:
- 1 bílek na potření
- 1 balení Tubiček na zdobení Dr. Oetker
dále pak:
- plech na pečení
- papír na pečení
- váleček formičky (velikonoční motivy – vajíčko, beránek, zajíček) mašlovačka
Začneme přípravou těsta. Vál posypeme moukou a kakaem (může být i granko), přidáme cukr, kypřicí prášek do perníku, med a vejce. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které se stane základem velikonočních perníčků.
Těsto vyválíme a formičkami vykrojíme požadované tvary perníčků. Položíme na pečicí papír na plechu a pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut: elektrická trouba: 190 °C horkovzdušná trouba: 170 °C plynová trouba: stupeň 3–4
Ještě horké velikonoční perníčky potřeme rozšlehaným vaječným bílkem.
Tipy
Velikonoční perníčky uchováváme v chladu, ideálně v krabici. Chceme-li, aby perníčky vydržely déle měkké, pak k nim uložíme také půlku jablka. Funguje to!
Diskuze k článku