Jak upéct vánoční cukroví - hrudky s irskou whisky | recept
Vypravíme se do kuchyně pražské restaurace Kolkovna na Budějovické, abychom se podívali, jak upéct skvělé vánoční cukroví nazvané hrudky s irskou whisky. Pro tento vánoční recept si nejprve připravíme mandle. Ty si nakrájíme. Na přípravu těsta vánočního cukroví si vezmeme větší misku, do misky vložíme povolené máslo, přisypeme mouškový cukr, směs utřeme do cukrové pěny. Rozklepneme vajíčka a zapracujeme do těsta. Citron omyjeme, osušíme a nastrouháme najemno. Nesmí chybět whisky a promícháme. Mouka, sůl, mandle a zamícháme. Nakonec vánoční cukroví - hroudičky dáme do předehřáté trouby na 175 °C. Nakonec namáčíme v čokoládě. Dobrou chuť!