Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct vánoční cukroví - hrudky s irskou whisky | recept

24. Říjen 2011

Vypravíme se do kuchyně pražské restaurace Kolkovna na Budějovické, abychom se podívali, jak upéct skvělé vánoční cukroví nazvané hrudky s irskou whisky. Pro tento vánoční recept si nejprve připravíme mandle. Ty si nakrájíme. Na přípravu těsta vánočního cukroví si vezmeme větší misku, do misky vložíme povolené máslo, přisypeme mouškový cukr, směs utřeme do cukrové pěny. Rozklepneme vajíčka a zapracujeme do těsta. Citron omyjeme, osušíme a nastrouháme najemno. Nesmí chybět whisky a promícháme. Mouka, sůl, mandle a zamícháme. Nakonec vánoční cukroví - hroudičky dáme do předehřáté trouby na 175 °C. Nakonec namáčíme v čokoládě. Dobrou chuť!

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct pařížské rohlíčky | recept
Jak upéct pařížské rohlíčky | recept
Pařížské rohlíčky | recept. Pařížské rohlíčky by neměly chybět na žádném svátečním stole. Díky kombinaci křehkého oříškového těsta, jemného krému a la…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.