Jak upéct slaný pórkový koláč | recept
Pórkový koláč | recept. Slané koláče z listového těsta patří k tzv. rychlovkám. Listové těsto koupíme buď hotové nebo ho máme v zásobě v mrazničce. Listové těsto se dá zdobit pokaždé jinak a tyto slané koláče jsou chutné teplé i studené. Inspirací byl francouzský quiche, který ale není z listového těsta, nýbrž z křehkého. Ale stejně jako francouzský příbuzný je náš pórkový koláč výborné chuti. Pórkový koláč se hodí jako lehký oběd, svačina nebo pohoštění.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Je trochu problematické uvádět v receptu "1balíček listového těsta", "1 kelímek husté zakysané smetany" apod. V obchodě jsem našel balíčky listového těsta o různých hmotnostech (400g, 275g, 235g) a zakysanou smetanu kupuji v kelímcích po 200g nebo 400g. A změna množství surovin má pak vliv i na délku pečení. Koláč jsem samozřejmě upekl, ale byl trochu jiný. Přesto však velmi chutný.
Upekl jsem tento koláč podle receptu. Je velice dobrý, ale listové těsto pak velice drobí. Zkusím ho upéct ještě z klasického těsta.