Jak upéct slané škvarkové pečivo se sýrem | recept na slané pečivo
Jak upéct slané škvarkové pečivo se sýrem | recept na slané pečivo. Pečivo podle tohoto receptu si můžete upéct ve tvaru, jaký vám vyhovuje. Nemusíte se omezovat jen na kolečka, pomocí rádla vykrájejte tyčky nebo vyválejte placku na plech a na něm ji rozdělte na čtverce. Upečené kousky jsou krásně křupavé a mohou se podávat jen tak k vínu. Dobře budou chutnat i jako svačina s nějakým výrazným dipem nebo obyčejnou pomazánkou. Posyp zvolte podle toho, co máte rádi. Hodí se sezam, kmín, lněné semínko nebo sekané vlašské ořechy.
Co je potřeba
- 300 g polohrubé mouky
- 120 g mletých škvarků
- 100 g strouhaného sýru
- 1/2 kypřicího prášku na pečení
- 2 vejce
- 2 lžíce bílého vína
- sůl
- vejce na potření
- semínka na posyp
Těsto rozválejte na nepřilnavé podložce, mezi dvěma papíry na pečení nebo na kuchyňské desce, ale v tomto případě ho musíte podsypat hladkou moukou, aby se nelepilo. Placku vyválejte na tloušťku asi 5 mm, ale klidně i o něco tenčí. pečivo bude ještě více křupavé.
Vykrájejte tvary, jaké vám vyhovují a přeneste je na plech. Můžete je ozdobit vidličkou, kráječem na vajíčka nebo je nechat tak. Kousky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte oblíbenými semínky. Podle chuti můžete sypat i hrubou solí a pepřem.
Diskuze k článku