Jak upéct škvarkové placky | recept
Ze škvarek z vesnické zabíjačky si lze udělat řadu výborných, leč kalorických chuťovek – škvarkovou pomazánku, pagáče, knedlíky nebo bramborové placky se škvarky. Nebo si je dopřát jen tak se solí a chlebem. Tradiční, dozlatova opečené škvarkové placky jsou klasikou. A recept? Nejprve se pusťme do přípravy kvásku, a pak všechny suroviny na škvarkové placky smícháme v míse. Po nakynutí z vypracovaného těsta vyválíme silnější plát a sklenicí nebo vykrajovátkem vykrojíme placky. Škvarkové placky upečeme dozlatova při 180 °C v troubě a podáváme.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak udělat moravského vrabce | recept
Jak udělat moravského vrabce | recept. Recept na moravského vrabce. Moravský vrabec, to je pečené masíčko pro mlsné jazýčky. Pro přípravu moravského v…
Jak připravit pikantní vepřové kostky na černém pivu a kořenové zelenině
Jak připravit pikantní vepřové kostky na černém pivu a kořenové zelenině. Tato prvotřídní specialita z jednoho pekáče, divokým kořením ochuceného…
Jak udělat slaný závin se zelím a uzeným masem | recept
Recept na slaný závin se zelím a uzeným masem. Štrúdl ve slané variantě přijde vhod všem, kteří nemusí sladké. A kombinace kyselého zelí s uzeninou je…
Jak připravit zeleninový salát s pečenými bramborami a masem | recept
Jak připravit zeleninový salát s pečenými bramborami a masem | recept. Tento zeleninový salát můžete podávat jako lehkou letní večeři nebo oběd, pokud…