Jak upéct originální italskou bábovku panettone | recept
Recept na panettone. V Itálii se traduje, že když o Vánocích sníte italskou bábovku panettone, čeká vás následují rok štěstí. Panettone je typická bábovka s hrozinkami a kandovaným ovocem, která má podobný význam jako tradiční vánočka. panettone nesmí chybět na žádné italské hostině o Vánocích. Nechte se inspirovat a vánoční bábovku poitalsku si upečte doma i vy. Dobrou chuť!
Co je potřeba
Složení:
Pro všechny etapy:
500 g hladké mouky
200 g cukru
1 lžíce sirupu
120 g másla
7 žloutků
1,5 kostka čerstvého droždí
100 ml vody
60 ml mléka
1 vanilkový lusk nebo vanilkový cukr (zkuste použít bourbon vanilka)
100 g kandované pomerančové kůry
100 g kandované citronové kůry
200 g rozinek
200 g mandlí
kůra z 1 citronu
kůra z 1 pomeranče
Diskuze k videu