Jak upéct obrácený jablečný koláč | recept
Jak upéct obrácený jablečný koláč | recept. Možná se letos potýkáte s přebytkem jablek a nevíte, co si s nimi počít. Skvělým způsobem, jak pár jablek zužitkovat, může být příprava jablečného moučníku. Následující řádky Vám popíší postup, jak upéct zdravější obrácený jablečný koláč ze špaldové mouky. Tento dezert nejen skvěle chutná, ale také Vás jistě potěší svým originálním vzhledem a jednoduchým postupem.
Co je potřeba
Co je potřeba na těsto:
- 1 velké vejce
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1/4 hrnku mléka
- 1/4 hrnku třtinového cukru
- 1 hrnek hladké špaldové mouky (obyčejné či celozrnné)
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
Na jablečnou náplň budeme potřebovat:
- 2 hrnky jablek nakrájených na plátky (klidně i se slupkou, avšak samozřejmě bez jádřinců)
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- Šťávu z půlky citronu
- 6 lžic rozpuštěného másla
- Mletou skořici
- Máslo na vymazání formy a trocha špaldové mouky na posypání jablek
Obrácený jablečný koláč můžete podávat teplý či studený dozdobený tvarohem, zmrzlinou nebo třeba zakysanou smetanou.
Tipy
Koláč můžete ochutit také kardamomem či muškátovým oříškem (tím však posypte až hotový koláč, teplem ztrácí chuť a aroma).
Diskuze k článku