Jak upéct moravské koláče | recept
Připravíme si tradiční moravské koláče. K receptu budeme potřebovat droždí, polohrubou a hladkou mouku, cukr krystal, vejce, olej nebo Heru, mléko, sůl a sodu bikarbonu. Vytvoříme těsto. Dále pak na posypku hrubou mouku nebo krupici, práškový cukr a máslo. Na náplň práškový cukr, citronovou kůru, tvaroh, povidla a vejce. Podívejte se na postup přípravy moravských koláčů ve videoreceptu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct podmáslový kynutý koláč s ovocem | recept
Jak upéct podmáslový kynutý koláč s ovocem | recept. Kynuté koláče patří přes veškeré moderní moučníky s více či méně exotickými ingrediencemi me…
Jak upéct drážďanský koláč | recept
Jak upéct drážďanský koláč | recept. Recept na následující koláč sice nepatří k těm nejrychlejším, ale rozhodně není náročný na suroviny. Obsahuj…
Jak upéct tvarohové řezy s ovocem | recept
Tvarohové řezy | recept. Recept na tyto řezy je ze starého předválečného časopisu Rozkvět. Bohužel, nevím z jakého roku, dochovala se pouze stránka s…
Jak udělat slavnostní nepečený dort | recept
Jak udělat slavnostní nepečený dort | recept. Když se řekne dort, každý si nejspíš hned představí pracný prokrajovaný korpus s několika druhy náplní a…
Jak udělat nepečený tvarohový dort s ovocem | recept
Nepečený dort s ovocem | recept. Nepečené tvarohové dorty jsou v létě vítaným sladkým zákuskem. V parnech není chuť na těžké máslové krémy, dáváme pře…