Jak upéct kynuté pečivo s náplní ze sýra, vajec a kopru
Jak upéct kynuté pečivo s náplní ze sýra, vajec a kopru | vynikajíicí recept na kynutou slanou chuťovku. Pečivo z tohoto receptu se dá využít mnoha způsoby. Poslouží jako příloha k zeleninovému salátu, jednoduchá svačina, snídaně nebo slané pohoštění.Těsto je univerzální, plnit ho můžete jakoukoliv jinou náplní. I bez náplně je však pečivo chutné. Počítejte s tím, že je chuťově nevýrazné a proto náplň okořeňte trochu více. Pokud se rozhodnete pro neplněnou verzi pečiva, doporučuji posypat solí.
Co je potřeba
Těsto:
- 550 g hladké mouky
- 200 ml vlažného mléka
- 100 g oleje
- 2 vejce
- 42 g droždí (1 kostka)
- 0,5 lžičky soli
- 2 lžičky cukru
Náplň:
- 4 vařená vejce
- 100 g másla
- 1 cibule
- 100 g strouhaného tvrdého sýra
- kopr
- sůl
- žloutek na potření
Ve vlažném mléce rozmíchejte droždí s cukrem a nechte na teplém místě několik minut stát. Do mísy nasypte odvážené množství mouky a promíchejte ji se solí. Uprostřed vytvořte důlek a do něj vlijte vzešlé droždí a olej s rozšlehanými vejci. Vypracujte těsto, přikryjte mísu utěrkou a nechte asi hodinu kynout.
Během kynutí těsta připravte směs na plnění. Natvrdo uvařená vejce pokrájejte nebo nastrouhejte, utřete s máslem a solí, přidejte jemně krájenou cibuli, kopr a strouhaný tvrdý sýr. Vše promíchejte dohromady.
Diskuze k článku