Jak upéct francouzský Tarte Tatin | recept
07. Listopad 2023
Tarte Taten? To je obrácený jablečný koláč původem z Francie, který byl v roce 1880 údajně čistou náhodou v hotelu Tatin vytvořen dvěma sestrami Stéphanie a Caroline Tatin. Proto se mu familiérně říká Koláč sester Tatinových. Pokud vás Tarte Tatin už dlouho láká, s chutí se pusťte do jeho přípravy. Recept na Tarte Tatin ve videu vás směle provede celou přípravu jablečného koláče až do zdárného výsledku. Koláš Tarte Tatin pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě na 220°C.
Další zajímavé články
Jak upéct jablečný koláč s ovesnými vločkami | recept
Jak upéct jablečný koláč s ovesnými vločkami | recept. Jablka jsou v moučnících velmi oblíbená. Proto není nikdy na škodu mít v rukávu více recep…
Jak si udělat domácí Lemon curd | recept
Domácí Lemon curd (citronový krém) | recept. Citrusová sezona je v plném proudu a je tedy čas na vyzkoušení domácího citronového krému, v obchodech pr…
Jak na domácí polské karamelky známé jako Krowki | recept
Jak na domácí polské karamelky známé jako Krowki | recept. Vláčné, táhlé, měkké a máslově jemné smetanové karamelky, jejichž výjimečnost v tomto…
Jak upéct francouzský jablečný koláč provoněný hřejivým kořením | recept
Jak upéct francouzský jablečný koláč provoněný hřejivým kořením | recept. Francouzské koláče jsou bezpochyby těmi nejelegantnějšími moučníky, které si…
Jak upéct minicheesecaky | recept
Jak upéct minicheesecaky | recept. V létě je nejlepší jíst venku, na čerstvém vzduchu prostě chutná všechno lépe. Proto je i dobré volit takový d…
Diskuze k videu