Jak upéct brownies z červené řepy a mandlí | recept na moučník z červené řepy
Jak upéct brownies z červené řepy a mandlí | recept na moučník z červené řepy. Temné, lahodně čokoládové, hutné, jemně lepivé s tenkou křupavou vrstvou na povrchu, přitom uvnitř po upečení lehce tekuté. To jsou brownies v celé své dokonalosti. Božský dezert, jehož tajemství úspěchu tkví v podstatě v rozpuštění a znovu upečení čokolády. Tyto brownies se navíc pyšní ještě dalším tajemstvím, a to přidanou červenou řepou s mandlemi a naopak vynechanou moukou. Tedy brownies v celé své bezlepkové dokonalosti. Upečte si podle našeho receptu zdravější alternativu oblíbeného čokoládového dezertu, uvidíte, že brownies z červené řepy a mandlí zařadíte do svého oblíbeného repertoáru.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá formě o velikosti 20 x 30 cm
… a zároveň tomu, aby měl dezert ideální výšku a propekl se tak akorát do stylu brownies
- 500 g doměkka uvařené a oloupané červené řepy (odpovídá přibližně 700 g syrové řepy před vařením)
- 200 g kvalitní vysokoprocentní hořké čokolády
- 100 g másla
- 150 g jemně mletých mandlí
- 3 vajíčka
- 250 g moučkového cukru
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180˚ C, přibližně 25 – 35 minut. Zde výrazně záleží na typu trouby. Ke konci pečení proto brownies kontroluje píchnutím párátka. To za žádnou cenu nemůže být suché! Brownies jsou upečené, pokud na párátku uvíznout značně vlhké, ale už nebarvící drobečky. Povrch by měl být suchý, uvnitř ale budou brownies vlhké, jakoby lehce nedopečené.
Tipy
- Úžasná je i verze s kešu oříšky, mají specifickou chuť, která náramně ladí s červenou řepou.
Diskuze k článku