Jak upéct bramborový koláč s čedarem | recept
18. Listopad 2019
Slané koláče jsou velmi oblíbené, neboť se dají naplnit mnoha různými ingrediencemi a jejich příprava je velmi jednoduchá. Následující řádky Vám přináší recept na bramborový koláč s čedarem, který je chutný, vláčný a také opravdu sytý. Pokud Vám kousek zbude do druhého dne, věřte, že jeho chuť bude ještě delikátnější než ihned po upečení.
Co je potřeba
Co je potřeba na těsto:
- 1 vejce
- 2–3 lžíce mléka
- 200 g hladké špaldové mouky
- 100 ml rostlinného oleje nebo změklého másla
- 1 lžička prášku do pečiva
- asi 1/2 lžičky soli
Pro přípravu náplně budeme potřebovat:
- 500 g brambor předem uvařených ve slupce
- 2 vejce
- 200 g zakysané smetany
- 100 g čedaru
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, mletý muškátový oříšek, čerstvé bylinky (např. petrželka, pažitka, rozmarýn či bazalka)
Tipy
Do náplně je možné přidat jarní cibulku či pórek, listový špenát, cherry rajčata nebo třeba černé olivy.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept
Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept. I koláč z listového těsta může být vydatnou svačinkou, která zasytí. S kom…
Jak upéct koláč s barevnými rajčaty | recept na slané pohoštění
Vzhledově atraktivní a chuťově dokonalý je slaný koláč podle tohoto receptu – opět z kuchařky Jíme zdravě. Koláč si mohou dopřát i vegetariáni, jeho z…
Jak v českém pojetí upéct francouzský slaný quiche s českou klasikou, tedy hermelínem a slaninou
Podání jedinečného francouzského koláče, tedy slaného quiche, v pojetí české klasiky je rovněž tak jedinečné a pro české jazýčky jako stvořené. S…
Jak upéct cibulový koláč se sýrovou krustou | recept
Cibulový koláč se sýrovou krustou | recept. Slané koláče jsou zajímavým občerstvením pro návštěvy, ale také skvělou svačinou na piknik nebo výlet. Kdy…
Jak z listového těsta, ochucené ricotty a jemné cizrny upéct špenátový koláč | recept
Česnekem provoněný a vajíčky propojený šťavnatý špenát, který je po ochucené smetanové ricottě již druhou, neméně delikátní vrstvou tohoto listového k…
Diskuze k článku