Jak udělat vařený jazyk | recept
Diskuze k článku
Přidat komentář
No jo,ale jak dlouho se vaří jazyk-cca.Pojem do měkka je zavádějící-pro mne,jazyk má přece daleko hustší konzistenci,tak asi jak dlouho ?Už ho mám ve vodě.
Dalibor
Vařím pomalu hodinu (jazyk vkládám do vřící vody). Po hodině do něho píchnu nožem. Když nůž vklouzne do jazyka jako do másla je hotov. Kdyby ne, další pokus za půl hoďky. Každopádně 2 hoďky na pomalém varu a na 100% bude hotový. Vařím zásadně v hrnci a počas varu doleju vřící vodu. Musejí být ponořené. Postup ale mám v podstatě stejný. Konzumuju za studena, nakrájený na plátky, křen, hořčice, česnek (na plátky a trochu nasolit, pepř), kysané zelí nebo zavařenè okurky, čalamáda, prostě něco kyselého, chléb a pivko. Dobrou chuť.
U řezníka mi radili vařit cca 40minut, ale prý, když se tam zapomene hodinu, tak mu to taky neublíží.