Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vařený jazyk | recept

Jak udělat vařený jazyk | recept

Jak udělat vařený jazyk | recept. Recept pro opravdové požitkáře. Co budeme pro přípravu tohoto pokrmu potřebovat? Vepřový jazyk, koření, cibuli a česnek. Chcete-li si vařený jazyk připravit doma, postupujte podle mého receptu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

U řezníka mi radili vařit cca 40minut, ale prý, když se tam zapomene hodinu, tak mu to taky neublíží.

Dalibor (neověřeno) | Pá, 08/05/2011 - 11:28

No jo,ale jak dlouho se vaří jazyk-cca.Pojem do měkka je zavádějící-pro mne,jazyk má přece daleko hustší konzistenci,tak asi jak dlouho ?Už ho mám ve vodě.
Dalibor

Vařím pomalu hodinu (jazyk vkládám do vřící vody). Po hodině do něho píchnu nožem. Když nůž vklouzne do jazyka jako do másla je hotov. Kdyby ne, další pokus za půl hoďky. Každopádně 2 hoďky na pomalém varu a na 100% bude hotový. Vařím zásadně v hrnci a počas varu doleju vřící vodu. Musejí být ponořené. Postup ale mám v podstatě stejný. Konzumuju za studena, nakrájený na plátky, křen, hořčice, česnek (na plátky a trochu nasolit, pepř), kysané zelí nebo zavařenè okurky, čalamáda, prostě něco kyselého, chléb a pivko. Dobrou chuť.

Další zajímavé články

Jak udělat ďábelská žebírka | recept
Jak udělat ďábelská žebírka | recept
Jak udělat ďábelská žebírka | recept. Žebírka si upravíme s netradiční marinádou. Na recept na ďábelská žebírka budeme potřebovat 1,5 kg žebírek. Jak…
Jak udělat zapečenou kýtu | recept
Jak udělat zapečenou kýtu | recept
Jak udělat zapečenou kýtu | recept. Za pouhých 35 minut můžete ochutnat výbornou zapečenou vepřovou kýtu. Tady je recept, jak zapečenou kýtu dělávám j…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.