Jak udělat ďábelská žebírka | recept
Jak udělat ďábelská žebírka | recept. Žebírka si upravíme s netradiční marinádou. Na recept na ďábelská žebírka budeme potřebovat 1,5 kg žebírek. Jak recept vypadá? Postupujte podle kroků, které jsem sepsala.
Co je potřeba
1,5 kg žebírek
marináda:
12 dkg meruňkové marmelády
1 dl meruňkového džusu
lžíce polotučné hořčice
6 lžic worcesterské omáčky
lžíce citronové šťávy
stroužek česneku
půl lžičky mletého zázvoru
pepř, sůl
Žebra nakrájíme na větší kusy a na 24 hodin naložíme do marinády.
Druhý den grilujeme na mírném ohni a zbylou marinádou potíráme žebra.
Podáváme s grilovanou zeleninou.
Tipy
Marinády:
Pivní marináda : 1 pivo, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce vody, chilli, sůl, 1 lžíce sojové omáčky
Chilli marináda: šťáva ze 2 citronů, 2 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, chilli, sůl, pepř
Medová marmeláda: 8 storužků česneku, 1 lžíce medu, 2 lžíce bylinek, sůl, pepř, olivový olej
Vínová marináda: 150 ml červeného vína, 3 lžíce oleje, 2 lžíce nasekaného tymiánu, 1 stroužek česneku, 1 bobkový lsit, sůl, pepř, lžička cukru.
Diskuze k článku