Co je potřeba

Množství surovin je variabilní, každý podle své chuti:

  • bílá ředkev
  • červená cibule
  • česnek
  • kopr
  • olivový olej
  • bílý jogurt
  • sůl
  • mletý pepř
1

Bílou ředkev omyjte kartáčkem pod tekoucí vodou. Bílá ředkev je většinou ostřejší (palčivější) než ředkvičky. Jestliže vám to vadí, oloupejte vrchní vrstvu, zmírníte nežádoucí pálivost. Ředkev nastrouhejte na hrubém struhadle na nudličky.

2

Aby byl salát barevnější, zvolte červený druh cibule. Cibuli oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a nakrájejte na plátky. Ty rozeberte na jednotlivé proužky. Smíchejte v misce s nastrouhanou ředkví.

3

Zeleninu zalijte ochuceným bílým jogurtem. Získáte ho smícháním jogurtu, malého množství olivového oleje, soli, pepře a prolisovaného česneku. Nakonec se přidává posekaný kopr. Orientační množství je malý kelímek (125 ml) jogurtu, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, sůl, pepř a kopr podle chuti. Množství zálivky přizpůsobte zelenině, salát nesmí být příliš řídký, ani by neměl být moc hustý.

4

Tzatziky se podávají vychlazené jako osvěžující letní svačina. Hodí se i ke grilovaným masům. Před podáváním ho nechte alespoň hodinu odležet, získá tím na chuti.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.666665
Average: 4.7 (3 votes)