Jak udělat tvarohové jahodové knedlíky | recept
Recept, pracovní postup. Jahodové tvarohové knedlíky jsou pro někoho převzácnou pochoutkou, zatímco v jiných rodinách se v případě jahodových knedlíků ozývá: „Už zase?“. Pro ty, kteří nemají s přípravou jahodových knedlíků zkušenost, přinášíme recept a návod, jak udělat tvarohové jahodové knedlíky, aby se povedly a jahody nepřišly nazmar.
Diskuze k článku
Přidat komentář
A ještě: Podle toho předpisu z kuchařky by tam měla být dvě vejce, ale také dávám jen jedno, protože právě vejci by těsto tvrdlo. Ani mléko nepřidávám, aby to nebylo moc rozblemcané. Naposled jsem je dělala v sobotu. Jana
Půl kila mouky na 250g tvarohu..? Proboha, to budou broky!!!! Recept o ničem...takové pokusy můžeme dělat i bez nápovědy...
V naší rodině se dává do těsta jen tolik mouky, co se vejde do vaničky od tvarohu. Schválně jsem to zvážila, a je to 180 g, a místo tuku dáváme máslo. Těsto se musí nechávat odležet v lednici, ale pak jsou ty knedlíčky opravdu tvarohové! Možná, když budu mít doma jen 1 tvaroh a spoustu hladových krků, tak to někdy zkusím nastavit tou moukou, nikdy mě to nenapadlo... :-)
Já dělám těsto na tvarohové ovocné knedlíky takto:
l kg tvarohu, 12 lžic krupice, 3 vejce.
Smíchat, nechat hodinu odležet,dělat knedlíky s jahodami, meruňkami, broskvemi,
Vařit 15 minut.
Mám ráda sypané osmaženou strouhankou na másle a smíchanou s ml. cukrem. Pomastím máslem.
Ale i se strouh. tvarohem je mám ráda. Hlavně aby byly sladké a hodně omaštěné máslem!
Ještě jsem zapoměla, ovocné tvarohové knedlíky, ale i bramborové, nebo kynuté zmrazuji uvařené na tácku, potom udělám balíčky s porcemi. Ohřívám na pařáčku a čerstvě sypu, sladím a mastím.
Já to teda dělám od oka, ale schválně jsem mrkla do základní klasické kuchařky: 25 dkg hrubé mouky, 1 vejce, 3 dkg tuku a 10 dkg tvaroh. Takže půl kila mouky na 25 dkg tvarohu je dokonce ještě míň. A když tak přemýšlím, tak půl pytlíku mouky na jeden balíček tvarohu určitě spotřebuju. Knedlíky jako broky nemíváme. A v lednici je taky nechávám, aby se vařily postupně, to je dobrá finta. Podle mě zase to je osvědčený recept, normální klasika jak se to dělá. Jana