Jak udělat sýrovo-česnekovou pomazánku | recept
Sýrovo-česneková pomazánka | recept. Sýr s česnekem spolu chuťově ladí a když se použijí jako základ na pomazánku, tak to nikdy není marné. Pomazánka je velmi snadná a rychlá na přípravu, dokáže ji každý začátečník. Česnek dodá pomazánce velmi specifickou a výraznou chuť. A pokud chcete občas zařadit česnek do jídelníčku v syrovém stavu, tak právě tato varianta je ta nejsnadnější. Sýrovo-česneková pomazánka může mít mnoho podob vzhledem k použití přídavných ingrediencí. Zkuste pomazánku podle našeho návodu.
Co je potřeba
- Kostka taveného sýra
- 200 g sýra na strouhání
- 1 lžíce másla – margarínu
- 1 malá lžička plnotučné hořčice
- 3 až 4 stroužky česneku
- 2 lžíce pomazánkového másla
Připravíme si všechny ingredience na pomazánku. Nic se nemusí vážit, nic odměřovat, všechno je pohotově po ruce. Do misky dáme rozbalenou kostku sýra a vidličkou rozmělníme. Malé kousíčky sýra (záleží na tom, jak je sýr měkký a roztíratelný) vůbec nevadí, někdy sýr nejde rozetřít úplně dohladka. Můžete použít šlehací metlu, ale je škoda špinit další nádobí, protože vše ostatní se jen zamíchá.
Nastrouháme tvrdý sýr na jemném struhadle. Kdo dá přednost strouhání na hrubším vzoru, tak to není vůbec na závadu, viditelné kousky sýra tvoří v pomazánce zajímavou konzistenci. Přidáme lžíci změklého másla (může to být i Hera, Zlatá Haná a podobně), aby se s pomazánkou dobře spojilo, lžičku plnotučné hořčice a 2 lžíce pomazánkového másla nebo kysané smetany.
Diskuze k článku