Jak udělat rybízové řezy | recept
Jak udělat rybízové řezy | recept. V žádné rybízové kuchařce s recepty nechybí výtečné rybízové řezy. Rybíz je cenným zdrojem vlákniny a vitaminu C a v lidovém léčitelství se užívá pro zlepšení trávení. Tentokrát ale léčení rybízem trochu stranou a vrhněme se na výborný letní dezert. Rybízové řezy - recept krok za krokem.
Co je potřeba
- 1 balíček vanilkového cukru
- 125 g moučkového cukru
- 60 g škrobu
- 4 vejce
- 80 g polohrubé mouky
- lžička prášku do pečiva
krém a poleva:
- 6 plátků želatiny
- 300 g červeného rybízu
- 200 ml smetany na šlehání
- 50 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200 g smetanového jogurtu
- 1 balíček světlé polevy na dort
- 250 ml šťávy z červeného rybízu
Troubu rozehřejeme na 170 °C.
Bílek vyšleháme na tuhý sníh a přidáváme vanilkový cukr. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme škrobovou moučku, mouku a prášek do pečiva.
Pak přimícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech s vyšším okrajem, vložíme do trouby a 20 minut pečeme.
Polovinu dávky rybízu rozvaříme ve 3 lžících vody – asi 7 minut, následně propasírujeme a necháme vychladnout.
Vyšleháme smetanu dotuha a opět přidáme práškový a vanilkový cukr.
Do 3 lžic smetany vmícháme změklou želatinu a zbytek smetany.
Jogurt smícháme s propasírovaným i zbylým množstvím rybízu. Smetanou natřeme na piškot a necháme zchladnout.
Podle návodu připravíme dortovou polevu na rybízové řezy a přidáme cukr a rybízovou šťávu.
Opět necháme ztuhnout. Rozetřeme na smetanovou vrstvu.
Ještě hodinu necháme rybízové řezy vychladnout.
Diskuze k článku