Jak udělat pomazánku z kozího sýru | recept
Jak udělat pomazánku z kozího sýru | recept. Kozí sýr je zdraví prospěšný přírodní produkt, který se stále více prosazuje v české kuchyni. Pomazánka z kozího sýru podávaná na krajíci čerstvého chleba a se ředkvičkami – to je lahůdka, kterou si teď můžete díky tomuto receptu dopřát i vy.
Co je potřeba
1 polévková lžíce sezamových semínek
1 polévková lžíce oloupaných lískových oříšků
1 lžíce kmínu
½ kávové lžičky soli
200 g kozího žervé
3 – 4 lžíce mléka
ředkvičky a chleba
1 polévkovou lžíci sezamových semínek, 1 polévkovou lžíci oloupaných lískových oříšků a 1 lžíci kmínu položte na pánev a zlehka směs zahřejte, dokud se z ní nezačne uvolňovat vůně.
Směs z pánve nasypte do mísy či hmoždíře, přidejte ½ kávové lžičky soli a vše řádně rozdrťte.
Připravte si mísu a v ní rozšlehejte 200 g kozího žervé se 3 – 4 lžícemi mléka.
Kozí žervé s mlékem smíchejte se směsí oříšků, sezamových semínek a kmínu a dozdobte mátovými lístky.
Pomazánku z kozího sýru podávejte na chlebu, pomazánka nejlépe chutná s ředkvičkami.
Diskuze k článku