Jak udělat Panettone | recept na moučník
Panettone je sladký italský chléb, který se ve své domovině obvykle jí o Vánocích. Má tvar kopule a je z kynutého těsta, do něhož se přidávají rozinky, kandovaná citrusová kůra, někdy i čokoláda. Podává se s teplými nápoji, sladkým vínem či likérem (např. Amaretto).
Pojďme si společně podle následujícího receptu tradiční italskou vánoční specialitu upéct. Počítejte však s delší dobou přípravy, a proto si práci pečlivě naplánujte.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct nejlepší vánoční štolu | tradiční německý recept
Pečivo v cukrové krustě, na první zběžný pohled podobné vánočce, jež se v obchodech pravidelně objevuje před Vánocemi, je z hutného kynutého těsta. Tě…
Jak upéct kakaové cukroví s kokosem | recept
Kakaové cukroví s kokosem | recept. Toto cukroví se dá péci na poslední chvíli před příležitostí, na kterou ho plánujete. Těsto je hodně kakaové a v c…
Jak upéct tyčinky s pařížským krémem | recept na vánoční cukroví
Jak upéct tyčinky s pařížským krémem | recept na vánoční cukroví. Rohlíčky s pařížským krémem jsou oblíbeným zákuskem z cukrárny. Upečte si jejic…
Jak na cukroví z bramborového těsta | levný recept
Jak na cukroví z bramborového těsta | levný recept. Bramborové těsto se nehodí pouze na placky nebo knedlíky. Skvěle se uplatní i ve vánočn…
Jak na sněhové pusinky | recept na cukroví
Jak na sněhové pusinky | recept na cukroví. Roky jsem dělala pusinky jen, když mi z výroby ostatních druhů vánočního cukroví zbývaly bílky. Bohuž…