Jak udělat palačinky s tvarohovo-medovou náplní | recept
Jak udělat palačinky s tvarohovo-medovou náplní | recept. Palačinky jsou v gastronomii známým pojmem nejen proto, že výborně chutnají, ale snad i z toho důvodu, že v té přemíře variant si může vybrat každý. Znáte je všichni, palačinky na sladko, palačinky na slano, palačinky jako oběd, jako dezert, palačinky k svačině. Příprava tohoto luxusního jídla je rychlá, nenašpiní se příliš nádobí, žádný chaos v kuchyni nevznikne a je brzy hotovo. Zkuste si tentokrát udělat palačinky s tvarohem, který ochutíte medem.
Co je potřeba
Těsto na palačinky:
1/4 l mléka
120 g hladké mouky
1 až 2 vejce
špetka soli
malá lžička cukru
Náplň do palačinek:
1 vanička tvarohu
1 lžíce medu
Začneme smažit palačinky. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, zásada je, aby oleje bylo opravdu málo, aby se na pánvi utvořil jen takový film. Pokud dáte víc omastku, nepůjdou palačinky tak dobře rozlít po pánvičce, těsto tam bude plavat. Pánev s omastkem musí být důkladně rozehřátá, zkuste kápnout trochu těsta, pokud omastek kolem těsta nepění, ještě počkejte, až se dostatečně rozpálí. Jde jen o tu první palačinku, ostatní jdou s jistotou na rozpálenou pánev. Těsto nabíráme sběračkou a pánev klopíme kolem dokola, aby se těsto rozlilo po celé její ploše.
Palačinky smažíme z každé strany 2 až 3 minuty na středně silném výkonu. Po usmažení by měla mít palačinka zlatavou až světle hnědou kresbu. Hotové palačinky potřeme připravenou tvarohovou náplní a stočíme do ruličky nebo složíme do šátečku (to znamená napůl a ještě jednou napůl, vznikne čtvereček). Přeji dobrou chuť!
Diskuze k článku