Jak udělat ořechovou bábovku s čokoládovou polevou | recept
Jak udělat ořechovou bábovku s čokoládovou polevou | recept. Bábovka křehká a nadýchaná – tradiční sváteční i třeba každodenní moučník k snídani nebo odpolední kávě. Nedá příliš práce a výsledek předčí naše snažení. Bábovkových variant je bezpočet, a pokud tu klasickou obohatíme ořechy, povýšíme ji na svátečnější moučník. Upečte si ořechovou bábovku v kterýkoliv všední den i ve sváteční čas. Na ořechovou bábovku můžete použít každý typ ořechů – lískové i vlašské.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Pokud Vás to zajímá, uvedu recept svojí ořechové bábovky:
4 žloutky, 30 dkg cukru, 20 dkg másla se tře do pěny.
Potom se přidá 14 dkg mletých vlašských ořechů, 1/4 lit. mléka, 40 dkg hrubé mouky,
1 prášek do pečiva, citr. kůra, sníh z bílků.
Dá se do vymazané, moukou vysypané bábovkové (větší) formy a zvolna se peče.
Může se péct na vyšším plechu, nebo ve větším kastrolu a potom různě upravovat, třeba krémem,ovocem,polevou, marmeládou apod .Recept mám od kolegyně z práce. Vracím se k němu už celá léta. Vlasta
Vynikajici moc.******