Jak udělat listové těsto | recept
Diskuze k článku
Přidat komentář
To je i ne celý hrnek ;-)
Dobrý den, děkuji za komentář.
Při pečení těsta potřebujeme troubu předehřátou na maximum. Pri nízké teplotě bude pečivo trvé a nízké. Po vložení trobu 8 minut neotvíráme. Časté otevírání může způsobit, že se teplota sníží a tím se zastaví nabývání těsta. Plech také vypláchneme vodou, aby se zvýšilo lístkování těsta.
Dobrý den,
prosím o radu.Již 50 let dělám doma listové těsto a v posledním čase se mi nedaří.Dnes jsem zrovna dělala trubičky, skoro všechny popraskaly, takže z nich zůstaly "korýtka",natáčela jsem je opravdu volně. "smažílo"se to v tuku na plechu, i když celkem pěkně vyskočily, ale jsou tvrdé.Jsem nešťastná, má to být na oslavu. Použila jsem mouku hl.Mlýn Palhanec,světlá speciál 00 extra, (jsem od Opavy).Poraďte, je to tukem nebo moukou, v poslední době se mi to stává dost často. Jako tuk používám Stelu, protože máslo bych asi špatně strouhala. Tuk totiž strouhám na jemném struhadle a rychle zpracovávám. Je to lepkem v mouce, nebo problém v tuku.Nevím si rady,napekla jsem jich již stovky, ale toto byl děs.Děkuji Vám za odpověď, jestli mi někdo poradí.
Tancíková
Zapoměla jsem dodat, že mám recept přesně jako je Váš, který dělávala ještě moje maminka. Že není něco v pořádku jsem tušila již při zpracovávání těsta.
Děkuji Tancíková
Jak je mysleno to 3/8 vody prosim ?? Děkuji
Dobrý den,
výroba těsta super, ale nevíte jak přimět upečené těsto /jablečný závin), aby nesplaskl a zůstal v krásně nadýchané podobě, těsně po upečení. Děkuji za odpověď
3/8 litru......čili 2,66 dcl :-P