Co je potřeba

  • 250 g másla
  • ½ l mléka
  • 1,5 sáčku pudinkového prášku
  • cukr podle chuti
1

Aby se krém povedl a nesrazil se, máslo i pudink musejí mít stejnou teplotu. Máslo tedy necháme přes noc při pokojové teplotě. V hrnku promícháme 2 kávové lžičky krupicového cukru s pudinkovým práškem v malém množství studeného mléka, vznikne hladká kašička. Dolijeme zbylým mlékem a pudink uvaříme běžným způsobem.

2

Hotový uvařený pudink posypeme po celém povrchu krupicovým cukrem. Cukr se rozpustí a na pudinku se neutvoří škraloup. Když pudink nepocukrujete, budete ho muset až do vychladnutí míchat.

3

Změklé máslo vařečkou utřeme s malým množstvím cukru. Cukrem šetříme, aby výsledný krém nebyl příliš přeslazený. Do utřeného másla po lžících přidáváme studený pudink a každou lžíci pečlivě zašleháme. Vařečkou je to náročnější, ale zase se tak snadno nesrazí, jako při míchání elektrickým šlehačem. Nepřidávejte velké množství pudinku najednou, buďte trpěliví. Při šlehání robotem krém častěji kontrolujte a případně promíchejte vařečkou.

4

Do hotového krému přidejte příchuť dle vlastního uvážení a krém můžete ihned zpracovávat. Uchovávejte v chladu. Pokud se krém srazí, utřete v jiné míse kousek másla s cukrem a postupně vešlehávejte po částech sražený krém. Krém tímto způsobem napravíte. Jiný způsob nápravy je ten, že nádobu se sraženým krémem dáte do vodní lázně a krém šleháte. Máslo se rozpustí, misku vyndáte a krém šlehejte do vychladnutí. Tento způsob je zaručený a vždy se povede.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (2 votes)