Jak udělat houbové ragú | recept
Jak udělat houbové ragú | recept. Pokud jsme si zašli na houby do lesa, musíme je dostateně upravit. Houbové pokrmy bychom měli připravovat pouze z čerstvých, nezapařených a nečervivých hub. My si teď připravíme houbové ragú a tady je můj recept!
Co je potřeba
2 středně velké cukety
1 menší pórek
1 lžíce oleje
1 zelená a 1 červená paprika
sůl
mletý pepř
250 g žampionů
2 lžíce hladké mouky
250 ml zeleninového vývaru
5 lžic sterilovaného hrášku
Cukety oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Bílou část pórku nakrájíme a na oleji osmahneme.
Přidáme cukety a nakrájené papriky, osolíme, opepříme a dusíme 10 minut.
Pak vmícháme nakrájené houby, krátce je podusíme a zaprášíme moukou.
Za stálého míchání přilijeme vývar a dusíme 15 minut.
Po přidání hrášku pokrm prohřejeme. Vhodnou přílohou jsou brambory.
Tipy
Houby můžeme během tepelné přípravy trochu okyselit, čímž zvýšíme jejich stravitelnost.
Diskuze k článku