Jak udělat grilovaného lososa | recept
Jak udělat grilovaného lososa | recept. Lahůdka, která se na našich stolech objevuje čím dál tím častěji. Losos je univerzální ryba, která chutná jak syrová, tak vařená, pečená či smažená. A co takhle si lososa ugrilovat? Nabízím vám můj recept na grilovaného lososa. Recept vyzkoušejte, nebudete litovat!
Co je potřeba
800 g filetů z lososa
sůl
mletý bílý pepř
citronová šťáva
20 g rukoly
2 lžičky kaparů
špetka citronové kůry
120 g másla
olej na grilování
Očištěné filety osolíme, opepříme a pokapeme vymačkanou citronovou šťávou.
Na půl hodiny je dáme do ledničky.
Nasekáme si rukolu a kapary a dáme do misky.
Přidáme citronovou kůru a máslo.
Vše osolíme, opepříme a promícháme.
Z ochuceného másla vymodelujeme váleček asi 3 cm široký, zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do mrazničky zatuhnout.
Lososa vložíme na gril, potřeme olejem a grilujeme asi 15 minut.
Podáváme s ochuceným máslem a čerstvou zeleninou.
Diskuze k článku