Jak udělat domácí dýňovou zmrzlinu | recept
Kdo říká, že dýně patří jen k podzimu a zmrzlina k létu? Domácí dýňovou zmrzlinu kořeněnou špetkou skořice a zázvoru si oblíbíte pro její netradiční chuť. Chce to mít ale zmrzlinovač. Jak na to? Smetanu, mléko a dýňové pyré promícháme v hrnci a dáme vařit. Oddělíme žloutky od bílků a do mísy se žloutky vhodíme hnědý cukr, zázvor, skořici a nastrouháme muškátový oříšek. Vyšleháme. Přes síto procedíme smetanu z hrnce a za neustálého míchání přiléváme do mísy se žloutky a dáme vařit, mícháme a udržujeme teplotu okolo 80 °C. Znovu procedíme, přidáme vanilkový extrakt, vychladíme a necháme zpracovat ve zmrzlinovači.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct neodolatelný dýňový koláč | recept
Neodolatelný dýňový koláč | recept. Dýně Hokkaidó je všestranně použitelná, její dužina totiž není vodnatá, ale pevná, navíc látky v ní…
Jak upéct krémový dýňový koláč | recept
Krémový dýňový koláč | recept. S přicházejícím podzimem nastává opět sezóna dýní. Ačkoli se dýně v naší kuchyni zabydluje už poměrně dlouho, její obli…
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Jak upéct kynuté řepánky s mákem | recept
Kynuté řepánky s mákem | recept. Řepánky jsou typickou podzimní pochoutkou v Polabí, kde se pěstuje velké množství řepy cukrovky. Právě nastala jejich…
Jak originálně na Becherovkou provoněný štolový chlebíček z tvarohového těsta
Místo tradiční štoly můžete z tvarohového těsta vykouzlit tento originální štolový chlebíček, kde vedle tradičních oříšků a rozinek chuť ozvláštn…