Jak správně grilovat | rady
Jak správně grilovat | rady. Jak správně grilovat? Pár dobrých rad ohledně grilování, které grilování usnadní a možní i zpříjemní. Podíváme se, jak správně grilovat.
Jak na maso bez škodlivin - pod grilem netopte papírem, starým dřevem ani jedlovými šiškami
Kokos nahradí uhlí - náhradou za dřevěné uhlí mohou být skořápky kokosu, uhlí z nich vyrobené hoří déle a vydává mnohem silnější žár.
Výběr oleje - k marinování masa jsou vhodnější oleje, které snášejí vysokou teplotu, jako je olivový olej nebo podzemnicový. Rozhodně nepoužívejte olej z obilných nebo kukuřičných klíčků.
Marináda - maso se vyplatí přes noc naložit do marinády, dodá totiž masu zvláštní chuť a u drůbežího brání vysýchání.
Křupavé kuře - aby bylo kuře křupavé, potírejte ho během grilování pivem.
Otáčení masa - maso vždy otáčejte grilovacími kleštěmi, nikdy vidličkou. Z propíchnutého masa unikne cenná šťáva.
Diskuze k článku