1

Polévku nabíráme směrem k sobě, lžíci nevkládáme celou do úst. Opřeme si rukojeť o ukazováček a prostředníček a nahoru položíme palec. Po dojedení polévky odkládáme lžíci na pravou stranu talíře.

2

Nůž a vidličku opíráme o střed dlaně – a to jenom střed a konec nástroje. Prsty musí směřovat ke stolu, ukazováčkem tlačíme seshora na střenku, přidržujeme po stranách palcem a prostředníčkem. Pohyb nože vedeme zápěstím. Příbor držíme hřbetem vzhůru, šikmo k talíři, směřujeme ho pouze do talíře, nikam jinam!

3

Hrot vidličky by měl směřovat dolů. Výjimku lze udělat ve chvíli, kdy nabíráme sypké jídlo. I po ukrojení masa a nahrnutí přílohy opatrně vkládáme do úst s hroty stále směřujícími dolů.

Varování

Nůž nepatří do úst. Při přerušení jídla příbor zkřížíme na talíři. Po dojedení pokládáme příbor na stůl souběžně.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (3 votes)